Copiii supraponderali nu trebuie supuşi la dietă

În articolul de astăzi am decis să scriu puţin despre cauzele supraponderabilităţii la copii şi să vă ofer câteva sfaturi importante cu privire la regimul alimentar şi la stilul de viaţă cu care copilul trebuie să fie învăţat pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Principalele cauze ale kilogramelor în plus la copii sunt:

– stilul de viaţă şi regimul alimentar al părinţilor

– lipsa de mişcare

– personalitatea

– dereglări hormonale sau defecte genetice

dieta_copii_supraponderali

Cel care stabileşte dacă un copil prezintă un surplus de kilograme este medicul specialist. Acesta calculează indicele de masă corporală (media dintre înălţimea şi greutatea copilului, raportată la vârsta lui) şi, în funcţie de rezultat, va indica dacă micuţul se confruntă cu un exces de greutate sau nu.

Dacă ai un copil care este supraponderal, nu este nevoie să apelezi la dietă. Copiii sunt într-o continuă creştere, iar kilogramele în plus vor dispărea dacă îl înveţi să mănânce sănătos: fără dulciuri, fără mezeluri, prăjeli, alimente de tip fast-food sau semipreparate.

Crează-i un program de masă adecvat cu care să se obişnuiască şi să fii un model pentru el prin modul tău sănătos de alimentaţie. Nu uita nici de mişcare zi de zi pentru a se dezvolta armonios şi a fii sănătos.

Advertisements

One thought on “Copiii supraponderali nu trebuie supuşi la dietă

  1. noi avem in jur copii supraponderali. Din pacate in toate cazurile vina e exclusiv a parintilor/bunicilor, ce au facut o joaca din masa, un santaj emotional (daca iubesti pe bunica mananci tot din farfurie; hai inca o guritza etc) plus si proastele obiceiuri din casa si de la parinti ( obisnuinta de a consuma mezeluri, dulciuri din comert etc. totul se invata)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s