Reţeta de astăzi – supă cremă de mazăre de post

Din 14 martie a început Postul Paştelui, cel mai lung post din an. Este destul de greu de ţinut şi mesele zilnice pot reprezenta o adevărată provocare. Tocmai de aceea m-am gândit să vă prezint o reţetă de supă cremă pe care o puteţi prepara în această perioadă. Mie îmi place mult. Este şi săţioasă şi plină de vitamine. 😛

Iată cum se prepară:

Ingrediente: 300 gr mazăre, un cartof, un morcov, 2 fire ceapă verde, 2-3 linguri de ulei, 2 frunze de mentă, zeamă de lămâie, sare şi pătrunjel verde. Opţional poate fi adăugată şi ½ linguriţă curry, dacă vă place acest condiment. Se pune la fiert 1 litru de apă. Când a dat în clocot, se adaugă uleiul, sare şi legumele tăiate în bucăţi mai mari. După 10 minute, se adaugă şi mazărea. Se mai lasă puţin la fiert, iar după ce a fost stins focul se adaugă pătrunjelul şi menta. Se pasează tot amestecul într-un blender şi se adaugă zeama de lămâie. Supa se serveşte cu crutoane.

Alte reţete de post foarte bune şi hrănitoare puteţi găsi în articolul de aici.

Supa-crema-de-post-cu-mazare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s