Beneficiile consumului de spirulină pentru sănătate

beneficii_spirulina

Cu siguranță ați auzit de spirulină până acum. Este o microalgă ce se consumă ca supliment alimentar de mult timp încoace, considerată cu adevărat uimitoare pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Spre exemplu:

– Spirulina întăreşte sistemul imunitar: stopează înmulțirea unui spectru larg de viruşi, bacterii și ciuperci (de exemplu: rubeolă, pojar sau Candida Albicans).

– Spirulina combate anemia: datorită conținutului mare de fier, ajută la formarea și dezvoltarea de noi celule roșii.

– Spirulina elimină toxinele din organism: are efect de purificare și detoxifiere și normalizează microflora intestinului.

– Spirulina este recomandată în cazul bolilor cardiovasculare: reduce riscul formării de cheaguri de sânge și reglează tensiunea arterială.

Spirulina merită să fie introdusă în orice regim alimentar și datorită faptului că ea conține beta-caroten la un nivel de 10 ori mai mare decât morcovii şi de 40 de ori mai mare decât spanacul, ceea ce duce la îmbunătățirea vederii și acid gama-linoleic, care reduce colesterolul rău din sânge.

Am dat peste un articol interesant despre spirulină pe care vi-l recomand și vouă. În articolul de aici puteți găsi mai multe informații despre cum se administrează spirulina și care este diferența între consumul de spirulină pudră și sub formă de pastile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s