Ce este detoxifierea și ce NU trebuie să mâncăm în timpul ei?

Detoxifierea este procesul prin care sunt eliminate toxinele din organism. Specialiștii recomandă ca aceasta să fie făcută de două ori pe an, primăvara și toamna, dar să ne schimbăm ușor și stilul de viață pentru ca în corp să nu se mai acumuleze toxine în urma mâncărurilor mai puțin sănătoase (alimente rafinate, grăsimi, prăjeli, zaharuri).

Metabolismul uman este afectat de consumul de mâncăruri toxice: îi scade imunitatea și pot să apară de-a lungul timpului probleme hormonale sau unele în sistemul respirator sau nervos. Pentru un stil de viață mai sănătos, trebuie să introducem în alimentație mai multe fructe și legume proaspete și să bem minim 2 litri de lichide pe zi. Pare mult, dar nu este așa. Înainte nu puteam să beau 2 litri de apă pe zi, dar acum m-am obișnuit.

Într-o cură de detoxifiere este bine să eviți: orzul, ovăzul, secara și grâul, brânza, laptele, smântâna, iaurtul, ouăle, carnea de porc și de vită, ardeii iuți, alimentele prăjite, semipreparatele, mezelurile, ciocolata, dulciurile și produsele de patiserie. Toate acestea sunt greu de digerat și împiedică eliminarea toxinelor din organism.

Mai multe informații despre detoxifiere găsești în articolul de aici.

Advertisements

One thought on “Ce este detoxifierea și ce NU trebuie să mâncăm în timpul ei?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s