Cum să ne mai potolim foamea între mese?

mereu_la_regim

Multe persoane lucrează într-un mediu stresant, solicitant, care îi epuizează de energie. De aici pofta lor pentru dulciuri și gustări nesănătoase luate în grabă, mesele luate pe fugă, lipsite de nutrienți și vitamine, care fac mai mult rău organismului. Azi vă recomand câteva idei de gustări care pot fi luate la pachet și care potolesc foamea dintre mesele principale ale zilei pentru un stil de viață sănătos.

  1. Portocală cu migdale (este sezonul portocalelor, așa că profită din plin de ele și mănâncă cât mai multă vitamina C).
  2. Cartofi copți (mă duc mereu cu gândul la vacanțele de iarnă, când bunica pregătea cei mai buni cartofi copți. Îi poți servi simpli, cu puțin unt sau cu iaurt degresat).
  3. Felii de legume crude (pune-ți la pachet felii de castravete, gulie, ridichi, țelină, morcovi sau ardei gras pe care le poți ronțăi când foamea își face simțită prezența)
  4. Orez cu lapte (clasicul desert al copilăriei poate fi o gustare hrănitoare dacă îi adaugi bucăți de fructe, semințe, scorțișoară sau gem dietetic).
  5. Ou fiert (servit simplu, alături de o felie de pâine integrală sau felii de legume, oul fiert este bogat în proteine și îți potolește imediat foamea)

Pont: evită mâncarea nesănătoasă prin planificarea gustărilor în avans. 🙂

Advertisements

One thought on “Cum să ne mai potolim foamea între mese?

  1. ca o remarca. nu e normala foamea intre mese. O masa consistenta satura, de obicei intre mese cade glicemia DACA masa nu a fost disciplinata. Am mai avut o perioada cand nu separam setea de foame. Acolo unde exista suspiciuni de fluctuatii glicemice, alimentele diabeticilor sunt cea mai ok solutir (fara zahar, fara faina).

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s